Lediga jobb som Kultur, media, design i Åtvidaberg

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Åtvidaberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Åtvidaberg som finns hos arbetsgivaren.

Ungdomsbibliotekarie

Ansök    Sep 8    Åtvidabergs kommun    Bibliotekarie
Åtvidabergs kommun ligger mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Här får du tillgång till vacker natur och ett rikt friluftsliv. Inom kommunen arbetar runt 900 engagerade medarbetare tillsammans för att medborgarna ska få bästa möjliga service. Varje medarbetare är en viktig del i kommunens arbete som präglas av framåtanda och mod att prova nya, hållbara lösningar. Vi lär av varandra och tar tillvara på kompeten... Visa mer
Åtvidabergs kommun ligger mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Här får du tillgång till vacker natur och ett rikt friluftsliv.

Inom kommunen arbetar runt 900 engagerade medarbetare tillsammans för att medborgarna ska få bästa möjliga service. Varje medarbetare är en viktig del i kommunens arbete som präglas av framåtanda och mod att prova nya, hållbara lösningar. Vi lär av varandra och tar tillvara på kompetenser inom organisationen. I Åtvidabergs kommun får du möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll.

Tycker du om att arbeta med ungdomar, litteratur och kultur? Nu har du möjligheten att få vara med att utveckla Åtvidabergs biblioteks nya ungdomsavdelning med det digitala i fokus. 

Åtvidabergs bibliotek är beläget i Kulturcentrum och är ett integrerat folk- och gymnasiebibliotek. I Kulturcentrum finns utöver bibliotek ungdomsverksamhet, gymnasieskola, kulturskola, ateljéer, muséer m.m. Vi har funnits i våra nuvarande lokaler sedan årsskiftet 2017/2018. Du kommer ingå i en arbetsgrupp om 6 personer. Som ungdomsbibliotekarie arbetar du med målgruppen 13 år och uppåt, med olika typer av läsfrämjande aktiviteter som ska kunna inspirera till läslust. Du arbetar med delaktighet och strävar efter att inte bara utforma verksamheten för ungdomar, utan även med ungdomar. Då vi är ett mindre bibliotek kommer du få arbeta med varierande uppgifter rörande biblioteket utöver ditt huvudsakliga fokusområde. I uppdraget förväntas du planera och genomföra klassbesök och andra aktiviteter riktade mot unga samt att nätverka och samverka med andra delar av kommunen och regionen.

Åtvidabergs kommun arbetar aktivt för att främja landsbygden. Vi har kombinerad servicepunkt och biblioteksombud på fyra orter utanför tätorten. I uppdraget har du möjlighet att besöka servicepunkterna för att möta allmänheten.

Vi söker dig som har en kandidat- eller magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller litteraturvetenskap. Du kan även ha en annan utbildningsbakgrund i kombination med lång erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie. Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete för barn och ungdomar, samt ett stort intresse för ungdomslitteratur och kultur och goda kunskaper i engelska. För detta arbete krävs att du har B-körkort.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och skapar och underhåller kontakter. Du ser helheter och och tar hänsyn till det större perspektivet. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Om ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30 september


I Åtvidabergs kommun eftersträvar vi jämställdhet varför vi gärna ser en personalsammansättning som även speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar sökande som bidrar till detta.

Vi sköter hela rekryteringsprocessen själva och önskar därför denna gång inte några ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sommarvärd till #sommariÅtvid

Alla barn har rätt till ett roligt lov som skapar positiva minnen. Genom #SommariÅtvid skapar Turism, Kultur, Fritid och Biblioteksverksamhet aktiviteter som ger möjlighet till fina minnen. Nu söker vi tre sommarvärdar inför sommaren 2019! Det dagliga arbetet består till större delen av att hjälpa våra besökare som ofta är barnfamiljer men också upp- och nedpackning, exponering och att aktivt skapa roliga lovaktiviteter med och för besökarna. Som sommarvä... Visa mer
Alla barn har rätt till ett roligt lov som skapar positiva minnen. Genom #SommariÅtvid skapar Turism, Kultur, Fritid och Biblioteksverksamhet aktiviteter som ger möjlighet till fina minnen. Nu söker vi tre sommarvärdar inför sommaren 2019!

Det dagliga arbetet består till större delen av att hjälpa våra besökare som ofta är barnfamiljer men också upp- och nedpackning, exponering och att aktivt skapa roliga lovaktiviteter med och för besökarna. Som sommarvärd är du ofta den första som besökarna möter när de kommer till #SommariÅtvids aktiviteter och genom ditt glada och serviceinriktade sätt skapar du förutsättningar för ett fantastiskt sommarlovsminne. Du guidar dem och svarar på frågor ur ett evenemangsperspektiv så väl som kommunperspektiv. 

Vi söker dig som vill arbeta med upplevelser och som tar initiativ för att få besökarna engagerade och nyfikna på att prova på aktiviteter som erbjuds. Du har en gymnasieexamen och är utåtriktad, noggrann och tar gärna kontakt med besökare, stora som små. Körkort för personbil är också ett stort plus. 

Då största delen av arbetet sker utomhus, är det en förutsättning att du som söker gillar att vistas utomhus och är bekväm med att köra bil.

Tillträde:

Som sommarvärd jobbar du vecka 28 till vecka 33. Utbildning samt introduktion kommer ske i anslutning till anställningens start under vecka 27.  Arbetstiden är tisdag till lördag enligt fast schema på 75% under hela anställningsperioden.

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj. Visa mindre