Lediga jobb som Biblioteksassistent i Åtvidaberg

Se lediga jobb som Biblioteksassistent i Åtvidaberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Åtvidaberg som finns hos arbetsgivaren.

IT - pedagog till Åtvidabergs bibliotek

Åtvidabergs kommun har cirka 11 500 invånare, ligger drygt tre mil från universitetsstaden Linköping. Åtvidaberg har ett lyckat läge mellan kust och storstad, med fin natur, sjöar, bad och ett rikt friluftsliv. I Åtvidaberg finns många olika företag och ett framgångsrikt näringslivsklimat. Åtvidaberg är en kommun med framåtanda som ständigt jobbar för att utveckla både näringsliv och kommunen som organisation. Kommunen har en väl utvecklad kommunal service... Visa mer
Åtvidabergs kommun har cirka 11 500 invånare, ligger drygt tre mil från universitetsstaden Linköping. Åtvidaberg har ett lyckat läge mellan kust och storstad, med fin natur, sjöar, bad och ett rikt friluftsliv. I Åtvidaberg finns många olika företag och ett framgångsrikt näringslivsklimat. Åtvidaberg är en kommun med framåtanda som ständigt jobbar för att utveckla både näringsliv och kommunen som organisation. Kommunen har en väl utvecklad kommunal service och goda möjligheter till fritidsaktiviteter. Kommunikationerna mellan Åtvidaberg och Linköping är mycket goda med expressbussar och tåg som avgår varje halvtimma på morgonen och kvällen, vilket underlättar pendling.


Åtvidabergs bibliotek, beläget i kommunens industrihistoriska kvarter, är ett integrerat folk- och gymnasiebibliotek som även tillhandahåller turistinformation. Vi söker nu en IT-pedagog för ett projekt i att utveckla bibliotekets verksamhet inom medie- och informationskunnighet och digitala, kreativa aktiviteter. Åtvidabergs bibliotek är en del av regionsamarbetet Götabiblioteken och är en lärande organisation. Vi förutsätter ett lärande via nätverk inom Götabiblioteken, föreningar och andra aktörer. Vi söker dig som vill skapa långsiktiga program och aktiviteter som kan leva kvar efter projektet.  

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-pedagog arbetar du dels för att stimulera digital delaktighet på basnivå för personer utan datavana, samt för de som ännu inte är digitalt delaktiga. Du arbetar också för att stimulera barn och unga till läsning, berättande och andra kreativa aktiviteter integrerat med digitalt lärande samt lekfullt skapande.

Tillsammans med övrig bibliotekspersonal och andra samarbetspartners anordnar du aktiviteter för biblioteksbesökare i alla åldrar, i syfte att öka kunskaper inom digital teknik. Dessa aktiviteter kan vara drop-in, lovaktiviteter eller lördagsaktiviteter för barn. Du ansvarar för att leda dessa projekt i form av planering, genomförande och uppföljning.

Vi söker dig som


• har utbildning i biblioteks- eller informationsvetenskap, kulturvetenskap eller pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• arbetar uppsökande och utåtriktat
• har erfarenhet att leda grupper
• har erfarenhet av undervisning och pedagogiska färdigheter
• kan anpassa och marknadsföra ditt budskap mot aktuell målgrupp
• arbetar strukturerat och har förmåga att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete
• har goda kunskaper kring sociala medier och digitala verktyg

För att klara av uppdraget som IT-pedagog ser vi att du är en utåtriktad person med gott bemötande som tycker om att skapa nya kontakter. Då du arbetar nära dina kollegor på biblioteket ser vi att du har god samarbetsförmåga, samtidigt som du har viljan och förmågan att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt.

Om anställningen

Anställningen är en projektanställning på ett år, som möjliggörs med medel från Kulturrådet, Stärkta bibliotek. Avsikten är att söka medel för ytterligare ett år. Tillträde 1 oktober 2019.

Tjänsten är på deltid, 50 %.

Kvälls- och helgarbete förekommer.

Om ansökan

Varmt välkommen in med din ansökan! Sista ansökningsdagen är 25 augusti.  Turism-, kultur- och fritidschef


I Åtvidabergs kommun eftersträvar vi jämställdhet varför vi gärna ser en personalsammansättning som även speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar sökande som bidrar till detta.

Vi sköter hela rekryteringsprocessen själva och önskar därför denna gång inte några ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Biblioteksassistent

Åtvidabergs kommun ligger mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Här får du tillgång till vacker natur och ett rikt friluftsliv. Inom kommunen arbetar runt 900 engagerade medarbetare tillsammans för att medborgarna ska få bästa möjliga service. Varje medarbetare är en viktig del i kommunens arbete som präglas av framåtanda och mod att prova nya, hållbara lösningar. Vi lär av varandra och tar tillvara på kompeten... Visa mer
Åtvidabergs kommun ligger mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Här får du tillgång till vacker natur och ett rikt friluftsliv.

Inom kommunen arbetar runt 900 engagerade medarbetare tillsammans för att medborgarna ska få bästa möjliga service. Varje medarbetare är en viktig del i kommunens arbete som präglas av framåtanda och mod att prova nya, hållbara lösningar. Vi lär av varandra och tar tillvara på kompetenser inom organisationen. I Åtvidabergs kommun får du möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll.

Åtvidabergs bibliotek är beläget i Kulturcentrum och är ett integrerat folk- och gymnasiebibliotek. I Kulturcentrum finns utöver bibliotek även ungdomsverksamhet, gymnasieskola, kulturskola, ateljéer, muséer m.m. Vi har funnits i våra nuvarande lokaler sedan årsskiftet 2017/2018. Du kommer ingå i en arbetsgrupp om 5 personer. 

Vi söker nu en biblioteksassistent. I uppdraget som bibliotekassistent kommer du främst få möta och ge service till våra besökare från vår informationsdisk. Du kommer även att få stötta övrig personal i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i bibliotek. Du har även goda kunskaper i engelska. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och skapar och underhåller kontakter. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på 50 % under 1 år. Tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december.


I Åtvidabergs kommun eftersträvar vi jämställdhet varför vi gärna ser en personalsammansättning som även speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar sökande som bidrar till detta.

Vi sköter hela rekryteringsprocessen själva och önskar därför denna gång inte några ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre